Groepstraining Stoppen met Roken

In Zoetermeer bieden de meeste huisartspraktijken al vele jaren individuele begeleiding bij het stoppen met roken.  Nu is er ook de mogelijkheid om aan een groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ deel te nemen! Wist u dat in Zoetermeer 1 op de 5 mensen rookt (20%) van boven de 19 jaar? 

“De meerwaarde van deze training zit hem in de combinatie van groepsgevoel - het samen stoppen - en het gebruik van ondersteunende middelen. Je wilt niet af gaan voor de groep en als jij het moeilijk hebt denk je ook aan je groepsgenoten en dat sleept je er weer doorheen. Je kunt met de groep praten over je negatieve en positieve gevoelens. Doordat je samenkomt deel je ervaringen met elkaar.” Aldus mevrouw Sanders, die de groepstraining succesvol afrondde.

Om ook andere rokende inwoners van Zoetermeer en omgeving te ondersteunen bij het stoppen met roken zal er in Zoetermeer ‘stoppen-met-roken’ begeleiding in groepsvorm worden aangeboden. De rokende inwoners van Zoetermeer zullen zeven weken lang worden begeleid (door een zorgprofessional) naar een rookvrije toekomst. De stoppen met roken groepstraining die aangeboden wordt is een bewezen effectieve training en kent landelijk een slagingspercentage van 82% na afloop van de training.

Wilt u meewerken aan een rookvrije generatie in Zoetermeer en daarmee een rookvrije toekomst voor u zelf en uw (klein)kinderen? Dan kunt u zich weer inschrijven voor een groepstraining stoppen met roken in Zoetermeer.

Er staat een nieuwe Stoppen met Roken training gepland van Sinefuma.

Groepstraining start 21 januari 2020: Noordhove
Locatie: Gezondheidscentrum Noordhove, Sullivanlijn 21, 2728 BR Zoetermeer
Startdatum: dinsdagavond 21 januari 2020 (data: 21 en 28 januari, 11, 18 en 25 februari, 3 en 10 maart)
Tijdstip: 19.30-21.00 uur

Kunt u op deze data niet, dan kunt u mogelijk wel in de regio op een andere locatie instromen, zie hier.

Vergoedingen en kosten
1. Voor COPD-patienten die onder behandeling zijn van de huisarts worden geen kosten in rekening gebracht en gaat ook niet van het eigen risico. Ook voor patienten met astma, diabetes of hart- en vaatziekten die onder behandeling van de huisarts staan geldt dit.

2. Alle andere patiënten/burgers geldt dat per zorgverzekeraar afspraken zijn gemaakt met Sinefuma over het al dan niet vallen onder het eigen risico. Bel naar SINEFUMA om informatie te krijgen over de vraag of het eigen risico moet worden aangesproken dan wel de zorgverzekeraar deze kosten voor haar rekening neemt. De informatie die de zorgverzekeraars geven zijn regelmatig onjuist!

Informatie en aanmelden
Inwoners van Zoetermeer die geïnteresseerd zijn in de trainingen of zich willen aanmelden kunnen terecht op de website www.rookvrijookjij.nl of kunnen contact opnemen met SineFuma via 076 – 88 951 95 of via info@rookvrijookjij.nl